Atalık Tohum ve Yerli Susam: Gerçek Tahinin Sırrı

Atalık Tohum ve Yerli Susam: Gerçek Tahinin Sırrı

1. Atalık Tohum ve Yerli Susam: Gerçek Tahinin Sırrı

Tahinimiz, sadece bir gıda değil; topraktan sofraya uzanan bir hikâyedir. Bu hikâyenin başrolünde ise atalık tohumdan elde edilen yerli susam yer alır. Biz Şekercizade ailesi olarak, bir asırdır Balıkesir'de, aynı reçete ve aynı emekle, sadece atalık tohumdan yerli susam kullanıyoruz. Çünkü biliyoruz ki tahinin ve helvanın kalitesi, susamın doğallığı ve kökeniyle başlar.

Atalık tohum, nesiller boyunca genetik yapısı bozulmadan korunmuş, doğaya ve toprağa adapte olmuş yerel tohum demektir. Bu tohumdan yetişen yerli susam ise daha aromatik, daha yoğun ve besin değeri açısından zengindir. İthal susama göre daha yoğun lezzetlidir. Aynı zamanda katkısız ve pestisit yükü daha düşük bir üretim sürecine olanak tanır.

Yerli susamla, geleneksel yöntemlerle ürettiğimiz tahinimiz; yoğun kıvamı, doğal rengi ve zengin aromasıyla fark yaratır. Tahin üretiminde susamın menşei sadece bir detay değil, ürünün ruhudur. Biz de bu ruhu koruyarak, geçmişin lezzetini bugüne taşıyoruz.